Μια MIKPH παρουσίαση ενός «γνωστού - αγνώστου». Ανακαλύψτε τον σκύλο του "επόμενου αιώνα", μάθετε για τα χαρακτηριστικά, το ταμπεραμέντο και τα σπάνια προσόντα του και αποφασίστε αν όσα τον κάνουν να ξεχωρίζει ταιριάζουν με τις δικές σας επιθυμίες AΛΛA και TIΣ δυνατότητες απόκτησής του.

Eξαίρετος «αμυντικός» σκύλος, χρησιμοποιείται από τον στρατό, την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία σε ιδιαίτερα απαιτητικές αποστολές φύλαξης, ανίχνευσης βόμβων και ναρκωτικών αλλά και για το τράβηγμα ελκήθρων και κάρων. Πολύ δυνατός και πιστός, γίνεται καλός φύλακας του σπιτιού και ιδανικός για

συντροφιά επειδή «αντέχει» στα παιχνίδια των παιδιών και εξοικειώνεται πολύ γρήγορα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τις συνήθειες της οικογένειας.

Το Mαλινουά διακρίνεται για το συνδυασμό εξυπνάδας και περιέργειας. Διψά για ζωή και ψάχνει πάντα κάποια δουλειά να κάνει Πολύ υπάκουο, σίγουρο για τον εαυτό του, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, περήφανο, σοβαρό, πάντα σε εγρήγορση, αφοσιωμένο, ανταποκρίνεται εύκολα στην εκπαίδευση.

Συναισθηματικά δεμένο με την οικογένεια (μέχρι σημείου κτητικότητας) και «σκληρό» απέναντι στους ξένους ήδη από 2 - 3 μηνών δεν επιτρέπει σε κανέναν ξένο να μπει στο σπίτι "του". Πιστό και αφοσιωμένο, "απαιτεί" τα χάδια και την επικοινωνία, ζει για εσάς αλλά απαιτεί προτεραιότητα στη σχέση σας. Χρειάζεται να αισθάνεται μέλος της οικογένειας και το «ξεπληρώνει» με το παιχνίδι του και ως τέλειος φύλακας.

Το Mαλινουά μπορεί να είναι είτε «ό,τι καλύτερο» σας έχει τύχει ή «ό,τι χειρότερο». Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει και αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο

από εσάς και τον εκπαιδευτή του.Λόγω του προστατευτικού ενστίκτου του, πρέπει να κοινωνικοποιηθεί από πολύ μικρή ηλικία (από 2 / 3 μηνών). Οι εκτροφείς θα πρέπει να κοινωνικοποιούν τα κουτάβια από τη γέννησή τους. Η κοινωνικοποίηση σε «τάξεις» (μαζί με άλλα) συστήνεται από πολλούς εκπαιδευτές για τα νεαρά κουτάβια, αφού, εάν δεν κοινωνικοποιηθεί και δεν εκπαιδευτεί σωστά, το Mαλινουά μπορεί να γίνει επιθετικό προς τα άλλα σκυλιά.