Η εκπαίδευση του σκύλου είναι ένα γεγονός καθοριστικής σημασίας για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Παράλληλα όμως είναι και μία διαδικασία με τα αποτελέσματα της οποίας θα κληθούμε να συμβιώσουμε εμείς. Γι´ αυτό πρέπει, ευθύς εξ´ αρχής, να κατανοήσουμε ένα και μόνο πράγμα: η επιλογή εκπαιδευτή είναι δική μας ευθύνη! Λάθος επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε εδραιωμένες αρνητικές συμπεριφορές του σκύλου, ενώ η σωστή επιλογή αυξάνει τις πιθανότητες για ομαλή και αρμονική συμβίωση σκύλου και ιδιοκτήτη.

Μην κάνετε το σφάλμα να εμπιστευτείτε την τύχη του τετράποδου φίλου σας σε λάθος εκπαιδευτή, με λανθασμένες μεθόδους και στόχους. Tα αποτελέσματα της εκπαίδευσης μπορεί να είναι απρόβλεπτα.

Φυσική μέθοδος, με ευχάριστο κίνητρο, χωρίς πίεση και άγχος για το σκύλο.

H ΦIΛOΣOΦIA THΣ EKΠAIΔEYΣHΣ
Πριν από την έναρξη του προγράμματος της εκπαίδευσης, ξεκινάμε παίζοντας με το σκύλο. Μέσω αυτής της διαδικασίας, του δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο να μας γνωρίσει και να μας εμπιστευτεί, ώστε να έχει τη διάθεση να συνεργαστεί μαζί μας. Αφού ο σκύλος εξοικειωθεί τόσο με τον εκπαιδευτή όσο και με το χώρο εκπαίδευσής του, αρχίζουμε να παίζουμε μαζί του χρησιμοποιώντας ειδικά βοηθήματα, όπως μπαλάκια και ειδικά «λουκάνικα». Στη συνέχεια, ξεκινάμε την κυρίως εκπαίδευση, επιβραβεύοντας το σκύλο με παιχνίδι μετά από την επιτυχή εκτέλεση κάθε άσκησης. Έτσι ο σκύλος εκτελεί με χαρά και ευχάριστη διάθεση τις ασκήσεις του, γιατί γνωρίζει ότι μετά θα παίξει

TA AΠOTEΛEΣMATA
Mέσω αυτής της μεθόδου, ο σκύλος αποκτά άρτια προσωπικότητα, αναπτύσσει όλα τα θετικά σημεία του χαρακτήρα του και δένεται συναισθηματικά με τους ανθρώπους, αφού μαθαίνει να ζει μαζί τους και να ικανοποιεί τις επιθυμίες τους.

Να θυμάστε:

  • O εκπαιδευτής πρέπει να είναι τυπικά και ουσιαστικά επαγγελματίας.
  • Ο επαγγελματίας πρέπει να έχει σταθερή έδρα ώστε να είναι απλή και απρόσκοπτη η επικοινωνία μαζί του.
  • Αξιολόγηση και τιμολόγηση από το τηλέφωνο δε γίνεται! Κάθε σκύλος διαθέτει
  • διαφορετική προσωπικότητα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και χαρακτήρα.
  • Η μέθοδος εκπαίδευσης που ακολουθεί ο εκπαιδευτής απεικονίζει εν πολλοίς τον χαρακτήρα, τη φιλοσοφία και τον τρόπο που προσεγγίζει την εκπαιδευτική διαδικασία - άρα, πριν επιλέξουμε εκπαιδευτή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί!