Η επιλογή ενός κουταβιού δεν είναι ούτε κάτι το εύκολο ούτε κάτι που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Για αυτό, πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση, όσες γνώσεις και εμπειρίες κι αν διαθέτετε, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ο κατά τεκμήριο ειδικός, γνωρίζει τον τρόπο αξιολόγησης και τις διαδικασίες επιλογής και θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνον τις ικανότητες, το χαρακτήρα και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του κουταβιού, αλλά και τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Παρότι ο ειδικός θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, θέτοντάς σας συγκεκριμένα διερευνητικά ερωτήματα, καλό είναι να έχετε από την αρχή αποσαφηνίσει το τι ακριβώς ζητάτε. Για παράδειγμα: Καθαρόαιμο ή ημίαιμο Μεγαλόσωμο, μεσαίου μεγέθους, ή μικρόσωμο Αρσενικό ή θηλυκό Μακρύτριχο ή κοντότριχο Σκύλο συντροφιάς, κυνηγόσκυλο ή φύλακα

Επιλογή κουταβιού
Εσείς επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα σκύλο. Εμείς σας καθοδηγούμε και σας δίνουμε τις κατάλληλες συμβουλές ΩΣTE να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

HΛIKIA EΠIΛOΓHΣ
Στην ηλικία περίπου των δύο μηνών, το κουτάβι βρίσκεται σ´ ένα στάδιο ανάπτυξης που κάνει εφικτή την αξιολόγησή του - τόσο από πλευράς χαρακτήρα όσο και μορφολογίας - από έναν ειδικό, με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Ο ειδικός θα κρίνει την κατάσταση του κουταβιού και θα σας προτείνει εάν είναι κατάλληλο για εσάς ή όχι και υπό ποιες προϋποθέσεις. Να θυμάστε: ο ειδικός δεν αποφασίζει, προτείνει. Την τελική απόφαση θα την πάρετε εσείς!

ΝA ΘYMAΣTE:
H κατάλληλη επιλογή είναι ο ένας κρίκος της αλυσίδας - οι υπόλοιποι όμως την «φτιάχνουν», την «δένουν» και την ισχυροποιούν. Φανταστείτε ότι αποκτήσατε μία Ferrari (σωστή επιλογή κουταβιού). Θα πρέπει να γίνετε Sumacher (κατάλληλος οδηγός - ιδιοκτήτης) για να μπορέσετε να την οδηγήσετε εκμεταλλευόμενοι όλες τις δυνατότητές της. Χρειάζεστε λοιπόν και  την ανάλογη υποστήριξη -  κατάλληλος εκπαιδευτής -  για να καταφέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή να πάρετε το πρωτάθλημα!

Συμβουλή:
Προσπαθήστε να είστε κοντά στον εκπαιδευτή από την ηλικία των δύο μηνών του κουταβιού. Έτσι θα μπορείτε να ενημερώνεστε σωστά για το τι πρέπει και για το τι δεν πρέπει να κάνετε μέχρι την έναρξη της εκπαίδευσής του, που αρχίζει περίπου στην ηλικία των 4-5 μηνών. Και πόσο κοστίζει; Τίποτα! Στις σχολές DIMITRIOULAND το στάδιο αυτό της εκπαίδευσης προσφέρεται δωρεάν, γιατί γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξη της προσωπικότητας του σκύλου. Άλλωστε, επιδίωξή μας είναι «ευτυχισμένα σκυλιά στα χέρια ευχαριστημένων ιδιοκτητών» κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το συνδυασμό κατάλληλης επιλογής και σωστής εκπαίδευσης.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας...